Nieuws-Details

Uitstekende resultaten bij proWIN

Doelen voor groei en ontwikkeling allemaal bereikt

Momenteel behoren 88.000 zelfstandige verkooppartners tot het proWIN-verkooppartner netwerk.  Dit betekent dat 12.000 nieuwe verkoopmedewerkers het partnerschap met proWIN zijn aangegaan. Deze positieve ontwikkeling zal ook in 2018 worden voortgezet. In de Saar-Lor-Lux regio heeft proWIN Winter GmbH zich ontwikkeld tot een werkgever die hoog staat aangeschreven. Momenteel werken er 156 vaste medewerkers in de bedrijfscentrale in Illingen en in het (vervolg) opleidingscentrum in Landsweiler-Reden.

De omzet laat opnieuw een positieve ontwikkeling zien. De totale omzet bedroeg, rekening houdend met de binnen- en buitenlandse eindklantenprijzen, 186 miljoen euro bruto. De stijging ten opzichte van vorig jaar bedroeg 13 procent.

In 2017 werd een nieuw logistiek record gevestigd: vorig jaar vonden voor het eerst meer dan een half miljoen proWIN-pakketten vanuit het externe logistieke bedrijf LUX hun weg door Europa. Dit komt overeen met een stijging van 10 procent vergeleken met 2016.

De producttak best friends (premium dierenvoeding en accessoires) onderging een relaunch in april 2017. Het aanbod omvat nu nat- en droogvoer voor honden en katten en een extra serie voor puppies en kittens. Verwennende verzorgings- en aanvullende producten ronden het af. Er zijn meer producten gepland.

Bij proWIN werd van begin af aan waarde gehecht aan het gebruik van natuurlijke inhoudsstoffen om het milieu zo veel mogelijk te sparen. De zeer efficiënte concentraten van het Symbiontische Reinigung-productbereik maken een geringe dosering mogelijk, minimaliseren de behoefte aan grondstoffen en verminderen het gebruik van chemicaliën en verpakkingsmateriaal.

Nu zijn we nog een stap verder gegaan en hebben de Symbiontische Reinigung® uitgebreid met een nieuwe lijn: naturlich proWIN.

Deze omvat ecologisch gecertificeerde producten met ingrediënten van tenminste 95 % natuurlijke oorsprong (gecertificeerd volgens ECOCERT Greenlife).

Hiermee staat er een efficiënt reinigingsconcept ter beschikking voor de consument waarmee de basisgedachte "zo weinig en zo mild mogelijk" nog persoonlijker toegepast kan worden.

Vuil wordt in drie intensiteitsniveaus aangepakt:

  • Niveau 1: 100 % zonder chemische reinigings- of verzorgingsmiddelen - uitsluitend met proWIN-vezels en systemen in combinatie met water.
  • Niveau 2: proWIN-vezels en systemen in combinatie met de ecologisch gecertificeerde producten van de naturlich proWIN-lijn - inclusief ECOCERT-keurmerk.
  • Niveau 3: proWIN-vezels en systemen in combinatie met de gewaardeerde proWIN-power producten van de Symbiontische Reinigung met een ecologische meerwaarde. Door het samenspel van microvezels en chemie bereikt de Symbiontische Reinigung het hoogst mogelijke reinigingseffect - bij minimaal gebruik van reinigingsmiddelen.

Bedrijfseigen stichtingen

proWIN Winter GmbH heeft twee bedrijfseigen stichtingen: de proWIN stichting (ondersteuning van hulpbehoevende kinderen in binnen- en buitenland) en de proWIN pro nature stichting (wereldwijde inzet op het gebied van milieu- en natuurbescherming). In 2017 is er ca. 800.000 euro naar talrijke sociale en ecologische projecten gegaan.

Behalve de inzet voor de natuurbescherming staat ook milieu educatie hoog op de agenda. Vorig jaar werd hieraan voor de eerste keer een tentoonstelling gewijd: de tentoonstelling milieu- en natuurbescherming LEBENSWELTEN, die van 2 april tot en met 30 juli zijn deuren opende in Landsweiler-Reden. In het kader van het educatiejaar 2017 ontstond een coöperatie met het Saarlandse Ministerie van Milieu en Educatie. De entree was gratis. Kleuterscholen en scholen die geïnteresseerd waren, konden een begeleide rondleiding door de tentoonstelling boeken. In totaal konden er bijna 17.000 bezoekers geregistreerd worden. Er zullen nog meer van dit soort tentoonstellingen volgen.

De inzet voor hulpbehoevende kinderen en natuurbescherming is traditie bij proWIN. Voor het tweede jaar op rij wordt in 2018 een proWIN stichtingsgala gehouden. Het staat voor een grootscheepse ondersteuningscampagne waarbij Saarlandse sociale en ecologische instellingen kunnen meedoen voor een toelage van 10.000 euro voor hun project. Wie van hen zich mag verheugen over een meevaller, wordt officieel bekend gemaakt tijdens het gala op 26 oktober 2018 in der proWIN Akademie.

Sterke partner voor de sport

proWIN is een gulle sponsor van de Duitse sport - op lokaal en op nationaal niveau. Ook in 2018 werd de samenwerking met de Bundesliga voetbalploeg TSG 1899 Hoffenheim voortgezet. Evenals het partnerschap met de Duitse handbalbond. Bij het WK thuis in 2017 kon het nationale vrouwenteam rekenen op de steun van proWIN. De bedrijfsoprichters vinden het belangrijk om Saarlandse verenigingen te stimuleren, vooral op het gebied van jongerenwerk. Sinds augustus 2016 heeft FC Hertha Wiesbach de "proWIN Jugendakademie" die jong talent promoot.

Nieuwe doelen duidelijk vastgelegd

In 2018 wil men de positieve trend voortzetten en verder werken naar het grote omzetdoel van 500 miljoen euro.

proWIN in het kort

Opgericht op 23.11.1995 als bedrijf in de directe verkoop branche

De hoogwaardige producten die door de medewerkers van de afdelingen op de hoofdlocatie van het bedrijf in Illingen/Uchtelfangen continu verder worden ontwikkeld, worden exclusief verkocht door gekwalificeerde consultants (verkooppartners). Het bedrijf wordt geleid door de eigenaars. De bedrijfsleiding is een familiezaak en bestaat uit Gabi, Ingolf, Sascha en Michael Winter en Stefan Schäfer. Momenteel heeft proWIN 156 vaste medewerkers in dienst op twee locaties (127 in de bedrijfcentrale in Illingen-Uchtelfangen en 29 op locatie van de proWIN Akademie in Landsweiler-Reden). Het cateringsbedrijf Sander Gourmet zorgt met 12 medewerkers voor de gastronomie in de proWIN Akademie. De 88.000 verkooppartners vormen het hart van het bedrijf. De proWIN Akademie staat garant voor hun vakkundige (vervolg) opleidingen. proWIN-bedrijfsleiders Michael Winter en Steffen Bug, bedrijfsleider van het dochterbedrijf proWIN Bildung und Service GmbH zorgen met hun teams voor adequate vakkennis met betrekking tot product- en handelskennis evenals tijd- en leiderschapsmanagement.

 

De proWIN-takken:

Succes op eerlijke voorwaarden:

proWIN staat voor schone directe marketing met een fair verkoopconcept. Dit houdt in: geen minimum afname en de opleidingskosten komen voor rekening van proWIN. Door de samenwerking met de Saarlandse Industrie- und Handelskammer kunnen proWIN leidinggevenden in de verkoop door een kwalificatieproces zelfs in het bezit komen van een IHK-certificaat.


Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op via:

E-Mail: presse@prowin.net

Ga terug