Nieuws-Details

Overhandiging onderscheiding "Umweltpakt Saar" aan proWIN

Toekenning oorkonde"Umweltpakt Saar" aan proWIN

Op woensdag 7 september 2016 is proWIN Winter GmbH samen met dochterbedrijf proWIN Bildung und Service GmbH onderscheiden door Reinhold Jost, de minister van Milieu en Justitie, voor de deelname aan het "Umweltpakt Saar". proWIN hoort nu officieel bij de leden van dit genootschap dat zich inzet voor meer vrijwillige milieubescherming die de wettelijk voorgeschreven norm overstijgt.

Tijdens een ceremonie in de bedrijfscentrale nam bedrijfseigenaar Ingolf Winter namens het hele proWIN-managementteam de onderscheiding in ontvangst.

Minister Jost honoreerde zo de consequente ecologische oriëntatie van het directe verkoop bedrijf en benadrukte het belang hiervan. Het zou bedrijven niet alleen om goede zakelijke resultaten moeten gaan, maar ook om een positieve milieubalans. Het is belangrijk om verantwoording te nemen voor de bescherming van de natuurlijke habitat.

Voor het proWIN-management is de oorkonde zowel een bevestiging als een stimulans: "We zijn op de juiste weg en leveren met de getroffen maatregelen ter bescherming van het milieu een goede bijdrage aan meer duurzaamheid. Helemaal volgens ons credo: verantwoordelijk zaken doen en economische groei mogen elkaar niet uitsluiten."

De onderscheiding

Het "Umweltpakt Saar" is een overeenkomst tussen de Saarlandse Staatsoverheid en de Saarlandse economie in het kader van meer vrijwillige milieubescherming. Tegelijkertijd dient het om het samenwerkingsverband tussen bedrijven en de regering te versterken met het oog op het gezamenlijke doel: de positieve ontwikkeling van het Saarland - zowel uit milieuvriendelijk als uit zakelijk oogpunt.

proWIN zet zich in:

In 1995 richtten Ingolf en Gabi Winter samen met Stefan Schäfer het directe verkoop bedrijf proWIN Winter GmbH op. Het hoofdkantoor is gevestigd in Illingen-Uchtelfangen. Het dochterbedrijf proWIN Bildung und Service GmbH beschikt sinds 2015 op locatie Landweiler-Reden over een modern opleidingscentrum en zorgt onder leiding van bedrijfsleider Steffen Bug voor gekwalificeerde opleidingen en vervolgopleidingen van de proWIN-Verkooppartners. De bedrijfseigenaren zetten zich al jarenlang in voor humanitaire doelen, concreet voor het welzijn van hulpbehoevende kinderen en de bescherming van de natuur.  Onlangs is de tweede bedrijfseigen stichting ingeschreven: na de oprichting van de proWIN stichting in 2010 die zich inzet voor kinderhulpprojecten, volgde op 1 augustus 2016 de proWIN pro nature stichting die zich inzet voor natuur- en dierenbeschermingsprojecten.

Ga terug