Nieuws-Details

Onderscheiding "familievriendelijk bedrijf"

Familievriendelijk bedrijf (gecertificeerd 2020)

Tijdens een feestelijk evenement in het gebouw van het IHK werd proWIN Winter GmbH onderscheiden met het nieuwe keurmerk "familievriendelijk bedrijf".

Dit keurmerk staat voor een duurzame, verantwoordelijke benadering van het bedrijf ten aanzien van het onderwerp gezin en beroep. Het keurmerk wordt toegekend aan bedrijven die hun medewerkers bijvoorbeeld flexibele werktijden, bevordering van kinderopvang of ondersteuning bij herintreding aanbieden.

Op al deze punten wordt proWIN, met zijn momenteel bijna 90 medewerkers in de centrale in Illingen, als een pionier beschouwd. Verschillende medewerkers profiteren al jaren van de gezinsvriendelijke en mensgerichte waarden bij werkgever proWIN.

Omdat dit keurmerk door het IHK (Industrie- und Handelskammer en het Ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid, Vrouwen en Gezin wordt toegekend, staat het in hoog aanzien en het versterkt de betekenis van "Eerst de mens" in de proWIN slogan. Minister-president Annegret Kramp-Karrenbauer overhandigde de oorkonde persoonlijk aan proWIN-bedrijfsleider Gabi Winter die als personeelsmanager natuurlijk erg trots was op deze onderscheiding.

Gezin en carrière is bij proWIN altijd al een belangrijk onderwerp geweest, niet alleen bij het kantoorpersoneel, maar vooral ook in de verkoop.

Hoewel deze twee gebieden elkaar helaas maar al te vaak uitsluiten, biedt zich hier de symbiose aan. Geheel vrije indeling van werktijd in de verkoop, flexibele werktijden en diverse deeltijdmodellen op het hoofdkantoor in Illingen. Zo kan de jonge moeder, maar ook de moderne vader, ondanks zakelijk succes het gezin optimaal ondersteunen en managen.

Want zoals men wel weet: gelukkige werknemers zijn goede werknemers. De motivatie en loyaliteit stijgen door een goede werkplek en voldoende kansen voor het gezin.

Ga terug