Nieuws-Details

proWIN Winter GmbH voltooit de generatiewisseling : Michael Winter wordt enige directeur

Sinds 1 oktober is Michael Winter de enige directeur van proWIN Winter GmbH en neemt de verantwoordelijkheid voor meer dan 230 medewerkers van het directe verkoopbedrijf in het Saarland op zich. Na het vertrek van oprichter-directeur Stefan Schäfer is de geplande generatiewisseling van het bedrijf nu voltooid.

Ik verheug me op deze taak – en heb er tegelijkertijd veel ontzag voor. Mijn dank gaat uit naar het grote proWIN-team dat de generatiewisseling bij proWIN daadkrachtig ondersteund heeft en zal ondersteunen. Samen blijven we van proWIN het meest duurzame directe verkoopbedrijf ter wereld maken.
– Michael Winter

Onlangs trad medeoprichter Stefan Schäfer terug uit het management. Hij maakte met Gabi en Ingolf Winter deel uit van het proWIN-oprichterstrio en heeft het bedrijf bijna drie decennia lang samen met hen geleid. Onder zijn mede-verantwoordelijkheid heeft proWIN zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in de directe verkoopbranche en heeft het diverse mijlpalen bereikt.

Gedurende de 28 jaar bij proWIN heeft hij met zijn strategische beslissingen en innovatieve benaderingen, een aanzienlijke stempel op het bedrijf gedrukt. Zijn inzet voor kwaliteit, duurzaam management, klantentevredenheid en medewerker- en verkoopontwikkeling heeft proWIN tot een toonaangevend direct verkoopbedrijf gemaakt in Europa.

Oprichters Ingolf en Gabi Winter (proWIN Raad van Toezicht), Sascha Winter (proWIN Raad van Toezicht), Michael Winter (proWIN Directie) en het hele proWIN Team bestaande uit vaste medewerkers en zelfstandig werkende verkooppartners, zijn vol respect en zijn dankbaar voor zijn enorme verdiensten voor het bedrijf.

Zijn uitmuntende prestaties hebben het bedrijf gebracht waar het nu is. Zijn vooruitziende blik en alomvattende verantwoordelijkheidsgevoel voor mens en milieu hebben aanzienlijk bijgedragen aan de succesvolle en toekomstgerichte oriëntatie van proWIN. We wensen hem het allerbeste voor zijn toekomst, gezondheid en een fijne tijd met zijn familie en in de natuur.
– Michael Winter

Met het vertrek van Stefan Schäfer als directeur neemt Michael Winter de algehele leiding van proWIN over en zal hij consequent doorgaan op de ingeslagen weg. Hij wordt daarbij ondersteund door de proWIN Raad van Toezicht en zijn managementteam. Stefan Schäfer zal nauw betrokken blijven bij het bedrijf en hem bijstaan met raad en daad.

Verkoop- en merkenstrategie 2024: aanscherpen van de productdivisies

Ook proWIN merkt het: klanten beslissen bewuster wat ze willen kopen en zijn terughoudender met grote uitgaven. Ook het thema duurzaamheid wordt steeds belangrijker. proWIN benadert deze trend met een sterk verkoopconcept, goed geschoolde verkooppartners, met een servicegerichte klantenservice en duurzame producten in een goede prijs-kwaliteitverhouding. Op deze basis ontwikkelt het bedrijf een gerichte verkoop- en merkenstrategie. Daar hoort het aanscherpen van de drie proWIN productdivisies ook bij, vanaf 1 januari 2024 wordt dit zichtbaar in een nieuwe cataloguswereld. De verdeling in drie aparte catalogi, in plaats van één zoals voorheen, leidt tot een opwaardering van de segmenten en maakt ze makkelijker toegankelijk voor verkooppartners en klanten.

Duurzame inzet

Sinds 2020 is proWIN gecertificeerd als klimaatneutraal bedrijf en is sindsdien meermaals opnieuw gecertificeerd. Deze claim wil proWIN ook waarmaken in zijn productwereld.

Begin september presenteerde proWIN twee productnieuwigheden. De beide klassiekers en topsellers ALLESKUNNER en High Protection crème, ondergingen een revisie. Bij de proWIN ALLESKUNNER, in het productassortiment sinds 1997, lukte het om de prestatie te verbeteren en tegelijkertijd om het ecologischer te maken. Door de moderne, innovatieve receptuur werd het product succesvol ecologisch gecertificeerd (door ECOCERT Greenlife, https://prow.in/ecocert). Verkooptests bevestigden de verbeterde effectiviteit en leidden tot marktrijpheid. De twee producten zijn de eerste klimaatneutraal gecompenseerde producten in het proWIN assortiment.

Michael Winter kijkt optimistisch naar de komende kerstverkoop en de verdere toekomst.

Ik weet zeker dat proWIN de juiste producten kan bieden aan het groeiende aantal veeleisende klanten.
– Michael Winter

proWIN in het kort

proWIN Winter GmbH behoort tot de toonaangevende directe verkoopbedrijven in Europa. In 2022 behaalde het bedrijf een totale omzet van 262 miljoen euro (gecorrigeerde omzet tegen nationale prijzen). Sinds 1995 biedt het bedrijf hoogkwalitatieve reinigings-, beauty- en dierenvoedingsproducten en accessoires in combinatie met hoogwaardig advies en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in de branche. Momenteel zijn er 237 vaste medewerkers werkzaam op het hoofdkantoor in Illingen en op de hoofdlocatie van de Akademie. Daar komen meer dan 100.000 geregistreerde verkooppartners bij uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, België, Italië, Luxemburg en Polen.

Het bedrijf zet zich in sociale en ecologische context in. Deze inzet wordt georganiseerd via twee liefdadigheidsorganisaties: de proWIN stichting zet zich in voor hulpbehoevende en kansarme kinderen en jongeren. De proWIN pro nature stichting maakt zich sterk voor natuur- en soortenbescherming. Beide organisaties werken in binnen- en buitenland.

proWIN pers en proWIN pers contact

proWIN pers

proWIN pers bevat informatie voor uw redactionele berichtgeving.

proWIN pers contact

Hebt u nog vragen? Neem contact op met het proWIN voorlichtingsteam.

Ga terug