Nieuws-Details

DIGITAL BUSINESS AWARD 2020

DIGITAL BUSINESS AWARD 2020

proWIN 2.0: gebruik maken van de tekenen des tijds

25 jaar proWIN. Het Saarlandse familiebedrijf proWIN Winter GmbH had het jubileumjaar 2020 tot in de puntjes gepland, tenslotte moest juist dit jaar een onvergetelijke belevenis worden voor de tot nu toe 115.000 verkooppartners. Maar toen kwamen corona en de lockdown om de hoek kijken die het hele land lam legden en ook de thuisdemo-verkoop bijna onmogelijk maakte. Sascha en Michael Winter, sinds 2016 lid van de proWIN bedrijfsleiding, hoefden niet lang na te denken over de situatie. Ze gebruikten de tekenen des tijds en samen met hun team maakten ze het bedrijf binnen slechts 2 weken digitaal: het portfolio werd uitgebreid met online-demonstraties en online-seminars.

 

Door middel van een eigen app-messenger wordt een veilige communicatie omgeving gegarandeerd, met een groot aantal functies biedt deze Messenger de verkooppartners een enorme ondersteuning.  Bovendien kan er nu op elk gewenst moment worden deelgenomen aan e-learning seminars van de proWIN Akademie, zonder hiervoor lang te moeten reizen. Voor de productpresentaties en het presenteren van het proWIN bedrijfsmodel zijn online professionele video's beschikbaar. Snelheid en efficiëntie was geboden. proWIN 2.0 werd een direct werkende oplossing.

Ook op het gebied van evenement management heeft men zich volledig geheroriënteerd: de jaarlijkse persconferentie van directe verkoop bedrijf proWIN werd voor de eerste keer virtueel gehouden. Een hoogtepunt van het jaar 2020 was de première van de traditionele proWIN Herfstmeeting per livestream. Terwijl er voorheen om capaciteitsredenen maximaal 4.000 verkooppartners konden deelnemen aan het evenement, werd het 4 uur durende virtuele proWIN live-evenement in de vorm van een late night show dit keer door ca. 40.000 kijkers online vanuit huis gevolgd.

proWIN 2.0 heeft bestaande verkooppartners niet alleen gemotiveerd tot een nieuwe start, maar het heeft de teams nog nader tot elkaar gebracht. Opvallend is dat met de introductie van proWIN 2.0 onevenredig veel jonge mensen proWIN verkooppartner werden: alleen al in het 1e halfjaar van 2020 begonnen ondanks, of misschien wel vanwege, corona 11.000 nieuwe verkooppartners bij proWIN en kon het Saarlandse directe verkoop bedrijf een omzetstijging noteren van meer dan 35 %. Aangezien ook het 2e halfjaar zeer goed verliep, niet in het minst dankzij de introductie van de proWIN 2.0 maatregelen, zou het resultaat van proWIN in het jubileumjaar zoals verwacht de grootste omzet stijging van de afgelopen 25 jaar laten zien.

proWIN zou proWIN niet zijn als het bedrijf ondanks grote investeringen in digitale maatregelen en vooruitgang, niet ook groots zou doneren aan liefdadigheidsdoeleinden.

Alleen al de gezamenlijke charity-actie van proWIN en zijn verkooppartners aan het begin van het jaar bereikte een totaalbedrag van 946.500 euro dat naar diverse zeer uiteenlopende sociale projecten, projecten voor hulpbehoevende en zieke kinderen evenals projecten op het gebied van milieu, natuur en soortenbehoud ging.

Bovendien heeft proWIN via de eigen stichtingen grote bedragen gedoneerd voor mensen en dieren in nood en aan hulporganisaties: veel noodhulp, met donatiebedragen tot wel 10.000 euro, was bestemd voor dierenopvangcentra, dierenreservaten, dierenasiels, wildparken en dierentuinen die het momenteel vanwege de pandemie enorm moeilijk hebben. Ook klinieken en instellingen die zich bekommeren om ongeneeslijk zieke kinderen en hun families, werden ondersteund. In totaal werd er 285.000 euro verstrekt.

Aan het begin van de zomer ging de grootste donatie actie in de bedrijfsgeschiedenis ooit van start: met het motto "Uw btw-voordeel voor het goede doel" zal het bedrijf het Duitse btw-voordeel van alle bestellingen doneren aan liefdadigheidsdoeleinden. Er zit nu al bijna 3,8 miljoen euro in de donatiepot. In januari loopt de actie ten einde.

De voornaamste begunstigden van de snelle introductie en implementatie van de proWIN 2.0 maatregelen zijn de verkooppartners, die ondanks de corona-beperkingen hun bedrijf kunnen voortzetten. Network-Karriere verleent proWIN de DIGITAL BUSINESS AWARD 2020 als bijzondere erkenning voor de ondersteuning van zijn verkooppartners.

Ga terug