Donatiegala proWIN stichting

Ehrensache e.V.

Elterninitiative krebskranker Kinder im Saarland e.V.

Hilfe für Einzelschicksale international e.V

HUNKAPI

Nestwärme e.V.

SOS Kinderdorf

 

Sterneneltern Saarland e.V.

 

Inzamelingsactie proWIN stichting

In het kader van het "pro Saarland Stiftungsgala" werden vertegenwoordigers van in het Saarland gevestigde liefdadigheidsinstellingen en -verenigingen geëerd voor hun inzet en mochten zij elk een cheque van 10.000 euro voor hun project meenemen. Klik op de buttons hieronder om te filteren op jaren. Klik op de pijl om meer informatie over de afzonderlijke projecten weer te geven.


2018

expand_moreEhrensache e.V.Therapeutisch paardrijden

Paardentherapie is een soort fysiotherapie op het paard. Zes therapeuten en acht paarden zorgen voor de therapie van de meestal zeer zieke kinderen en jeugdigen. Zij lijden aan autisme, kanker, depressie, aanvallen en hebben daardoor een ernstige mentale of fysieke handicap.
Meer lezen: Ehrensache e.V.


expand_moreElterninitiative krebskranker Kinder im Saarland e.V. JuNa

Het Elterninitiative krebskranker Kinder im Saarland e.V. lanceerde enkele jaren geleden het jongeren nazorgproject, afgekort JuNa Project. Van het ene op het andere moment domineert de ziekte het leven. Vaak, tot hun teleurstelling, ontdekken ze na het verlaten van de kliniek dat er veel veranderd is en dat ze niet meer in staat zijn de gewoontes te volgen van voor de behandeling. Het doel van het JuNa-project is om jongeren de kans te geven ongestoord en volledig vrijwillig ervaringen uit te wisselen met andere ex-patiënten, ook over onderwerpen die ze niet met hun familie of therapeuten willen bespreken. Er worden vele evenementen en excursies voor de jongeren georganiseerd, zoals een bezoek aan het Europapark, voetbalgolf, naar de bioscoop of een barbecue.
Meer lezen: Elterninitiative krebskranker Kinder im Saarland e.V.


expand_moreHilfe für Einzelschicksale international e.V.Het lot van kinderen over de hele wereld

Het initiatief bestaat al 25 jaar en in deze tijd kunnen veel mensen geholpen worden. Soms betrof de hulp alleen de aanschaf van een geschikte bril. Maar dan waren er weer uitdagingen, waarbij een mensenleven op het spel stond. Ook grote projecten, zoals de bouw van een school in Noord-India (voor Tibetaanse vluchtelingenkinderen), hebben de leden in deze tijd tot een goed einde gebracht.
Meer lezen: Hilfe für Einzelschicksale international e.V.


expand_moreVerein zur Förderung der Mensch-Tier-Beziehung e.V.HUNKAPI

De naam van de club zegt al waar het werk van de club op gericht is: De relatie tussen mens en dier moet worden bevorderd. De vereniging gebruikt dieren als therapeutische, educatieve helpers of vrijetijdspartners zonder het welzijn van de dieren negatief te beïnvloeden. Voornamelijk gericht op kinderen en jongeren.
Meer lezen: HUNKAPI- Verein zur Förderung der Mensch-Tier-Beziehung e.V.


expand_morenestwärme e.V. Deutschland Empowerment

Nestwärme e.V. zet zich in voor de verbetering van de levenskwaliteit bij gezinnen met ernstig zieke en gehandicapte kinderen. De vereniging richt zich op de speciale behoeften van deze gezinnen en biedt onbureaucratische, snelle hulp.
Meer lezen: nestwärme e.V. Deutschland


expand_moreSOS Kinderdorf Thuis spelen

Het "thuis spelen"-project ondersteunt gezinnen die geen gebruik maken van de dagopvang of kinderdagverblijf. U leert over de leermogelijkheden die het samen spelen biedt. Deze ervaringen dragen bij aan de ontwikkeling van het kind.
Meer lezen: SOS Kinderdorf Saar


expand_moreSternenEltern Saarland e.V. Broers en zussen

De vereniging helpt ouders die hun kind verloren hebben tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte. De organisatie geeft informatie over het onderwerp sterrenkinderen, stille geboorte en onverwachte zuigelingensterfte en helpt getroffen gezinnen en broers en zussen met het verlies om te gaan. Met de donatie van de proWIN stichting was het mogelijk om met name maatregelen te ondersteunen die de rouw van broers en zussen begeleiden.
Meer lezen: SternenEltern Saarland e.V.