Gefinancierde donatieprojecten

Gesponsorde donatieprojecten


2023

expand_moreGemeinschaftsschule MarpingenDuurzame schoolreis naar ecodorp Losheim

De Gemeinschaftsschule Marpingen heeft dit jaar een schoolreis georganiseerd in het kader van duurzaamheid, natuur en milieu. De scholieren hebben in ecodorp Losheim drie dagen in de natuur doorgebracht zonder elektronische apparaten en hebben voor zichzelf gezorgd. Dit is onder andere bedoeld om het bewustzijn voor duurzaam reizen te vergroten.

Het doet de proWIN pro nature stichting deugd, het project te mogen ondersteunen.


expand_moreNaturpädagogisches Zentrum Schelphof e.V."Landschaft erleben - Heimat entdecken"

Niet alleen in Duitsland zijn veel verschillende vakantieprogramma's. Programma's die kinderen de diversiteit van onze aarde laten zien, zijn er echter heel weinig. In het Naturpädagogisches Zentrum Schelphof e.V. in Bielefeld-Heepen konden dit jaar in totaal 19 kinderen (7-11 jaar) deelnemen aan een dergelijk vakantiekamp.

Met veel plezier stond het beleven van de biologische diversiteit in het middelpunt van het project. Met veel plezier stond het beleven van de biologische diversiteit in het middelpunt van het project. Het project bood de jonge generatie de mogelijkheid om bewustzijn, waarden en actiemogelijkheden te ontwikkelen om de diversiteit te behouden.

De proWIN pro nature stichting heeft het project gesteund.


expand_morePfotenhilfe Karlsruhe und Umgebung e. V.Donaties voor honden in nood

Pfotenhilfe Karlsruhe und Umgebung e. V. is een non-profitorganisatie die zich voornamelijk wijdt aan het dierenwelzijn in Roemenië. In de Roemeense stad Mioveni bevindt zich één van de grootste projecten dat zowel uit het verzorgen van de honden in het gemeentelijke dierenasiel van Mioveni als het privé opvangcentrum, Happy Paws, bestaat.

Het organiseren van het castreren van straathonden in Roemenië is een van de belangrijkste maatregelen in het dierenwelzijn. Onlangs stond de vereniging vanwege immens hoge dierenartskosten op het randje van de afgrond. Wij zijn blij, Pfotenhilfe Karlsruhe und Umgebung e. V. te kunnen ondersteunen met een donatie.


expand_moreFörderverein der Staatlichen Förderschule Sprache e. V.Projectweek m.b.t. het thema Educatie voor duurzame ontwikkeling

De scholieren van de Staatliche Förderschule Sprache hebben in juni in de klaslokalen gewerkt aan verschillende workshops met BNE-thema's (bijen, afval, voeding, klimaat etc.).

De proWIN pro nature stichting was blij zo'n geweldig project te mogen ondersteunen. Onze imker had de proWIN presentatiewagen meegenomen en heeft de kinderen alles verteld over het onderwerp bijen en het maken van honing. Hij heeft samen met hen honingraat schilderijen gemaakt, kleine wilde bijen-hotels geknutseld en honingkaarsen gedraaid.


expand_moreBewustzijn voor een duurzamere levensstijlMobiele verpakkingsvrije winkel in Ostfriesland

De afgelopen jaren is het percentage verpakkingsafval continu gestegen. Het probleem met verpakkingen: ze worden meestal al na een zeer korte gebruikstijd opgeruimd. Daardoor ontstaan meerdere miljoenen tonnen plasticafval wereldwijd en steeds meer komt op de stranden terecht.
De zogenaamde "verpakkingsvrije winkels" hebben in grotere steden al bewezen economisch rendabel te zijn. Er zijn winkels waar levensmiddelen en producten los worden aangeboden en in eigen of bijgeleverde herbruikbare verpakkingen, worden gevuld. Zo kan het gebruik van verpakkingsmateriaal gereduceerd worden. Tot het productpalet behoren bv. rijst of havervlokken en hygiëneproducten, zoals wasmiddel of tandpastatabletjes.

In 2021 heeft de proWIN pro nature stichting de verpakkingsvrije winkel in Homburg "Unverpackt mit Herz" bij de opening gesteund met een donatie. Deze is nu zeer succesvol.

Maar ook buiten het Saarland heeft de proWIN pro nature stichting een geweldig project ondersteund – de mobiele verpakkingsvrije winkel in Ostfriesland. Omdat er op het platteland slechts een paar verpakkingsvrije winkels te vinden zijn, kan de mobiele verpakkingsvrije winkel ook afgelegen gebieden en kleinere gemeenschappen bereiken en voorzien. Niet alleen dient de wagen economisch rendabel te zijn op de lange termijn, maar ook dient hij inkomsten te genereren die gebruikt kunnen worden voor milieu-educatieprojecten. Door het milieu-educatieprogramma moet bij de bevolking, met name bij kinderen en jongeren, bewustzijn voor een duurzamere levensstijl en de daarbij behorende verandering van gewoonten (bv. voorkomen van verpakkingsafval en hulpbronnenbescherming) worden gecreëerd.


expand_moreTurtle Foundation"Schildpadden-politie"

Zeeschildpadden worden bedreigd. Veel van hen sterven in vissersnetten en door ziekten die worden veroorzaakt door milieuvervuiling. Er wordt echter ook op hen gejaagd vanwege hun vlees en hun eieren worden op markten illegaal als delicatesse verkocht.

Daarom steunt de proWIN pro nature stichting sinds 2019 de Tiwi Turtle Police aan de Oostkust van Kenya. De "schildpadden-politie" patrouilleert dagelijks op een stuk strand van 12 km lang genaamd Tiwi Beach, zuidelijk van Mombasa, om de bedreigde dieren te beschermen en ook om het vervuilde strand schoon te maken.


expand_moreDuurzame milieu educatieProject schooltuin

De proWIN pro nature stichting heeft de laatste jaren meerdere scholen gesteund bij de aanleg van een schooltuin. De tuinen zijn bedoeld om de scholieren te voorzien van gezonde voeding en voor het behoud van de biodiversiteit in het teken van duurzame milieu educatie. De daadkrachtige helpers hebben verhoogde bedden aangelegd, insectenhotels geplaatst en fruitbomen geplant.

Tot de scholen die zich mogen verheugen over hun schooltuin, behoren de brede school Eppelborn, basisschool Landsweiler-Reden, de Alex-Deutsch-school, GemS Wellesweiler en de IGS Mutterstadt.


expand_moreAktionsgemeinschaft Artenschutz (AGA) e.V.Project ter bescherming van de lynx in Transsylvanië

In Roemenië woont vermoedelijk het grootste aantal lynxen van heel Europa en ook Oost- Transsylvanië biedt een geschikte leefomgeving voor deze majestueuze dieren. Hoewel ze wettelijk strikt beschermd zijn, staan de lynxen onder druk van verschillende menselijke activiteiten, zoals bv. het veranderde grondgebruik. Tegelijkertijd ontbrak tot nu toe de kennis over de exacte verspreiding van de dieren die noodzakelijk is voor het opstellen van maatregelen ter bescherming van de lynx en de ontwikkeling van duurzame concepten voor grondgebruik.

Daarom wordt in het kader van het project van de Aktionsgemeinschaft Artenschutz (AGA) e.V. een monitoring gedaan door middel van cameravallen en met deze gegevens als basis wordt de verspreiding van de lynxen afhankelijk van verschillende invloedsfactoren in oostelijk Transylvanië gemodelleerd. Het project dient zowel als stimulans voor het Roemeense onderzoek naar de lynx en dient een bijdrage te leveren aan de bewustmaking voor de lynx en zijn leefomgeving in Oost-Transsylvanië, om een basis te scheppen voor zijn bescherming die in harmonie is met het duurzame gebruik van land en hulpbronnen.

De proWIN pro nature stichting heeft het project reeds in april 2022 gesteund en ook in mei 2023 zal de stichting opnieuw doneren om het project te blijven steunen.

Meer lezen: Aktionsgemeinschaft Artenschutz (AGA) e.V.


2022

expand_moreTurtle FoundationBescherming van zeeschildpadden en hun leefgebied

Nog steeds worden volwassen zeeschildpadden wereldwijd op beestachtige wijze afgeslacht of hun nesten volledig geplunderd. De Turtle Foundation is sinds 2008 actief op Boa Vista. Voor nestelende wijfjes wordt de grootste bedreiging daar gevormd door stropers die het voorzien hebben op hun vlees. Alleen al in 2007 werden er 1.200 schildpadden gedood op de stranden van het Kaapverdische eiland Boa Vista.
De stichting heeft verschillende beschermingsprogramma's, onder andere de bewaking van neststranden door inheemse rangers of internationale vrijwilligers die 's nachts patrouilleren om stropers af te schrikken. Ook wordt er gebruik gemaakt van innovatieve bewakingsmethodes zoals drones en reddingshonden.

De proWIN pro nature stichting heeft de Turtle Foundation dit jaar gesteund.


expand_moreFellkinder in Not e.V.Een beter leven voor mishandelde viervoeters

In onze Europese buurlanden worden dieren heel vaak naar zogenaamde asielen gebracht en leiden daar een ellendig bestaan – jong of oud, gezond, ziek of zelfs drachtig. De vereniging Fellkinder in Not e.V. zet zich in voor alle mishandelde viervoeters, vooral in Kroatië! De vereniging probeert de bescherming van dieren te bevorderen. Ze houden regelmatig sterilisatie-campagnes, brengen elke maand 1-2 ton voedsel- en materiële donaties naar de dieren in nood, nemen de kosten van levensreddende operaties en behandelingen op zich en bemiddelen in de adoptie van honden en katten zodat ze in goede, liefdevolle handen terechtkomen.

We zijn blij dat we de vereniging kunnen ondersteunen met een donatie!


expand_moreOASI ARGO Calabria e.V.Donaties voor honden in nood

De vereniging OASI ARGO Calabria e.V. is een kleine non-profit organisatie die zich wijdt aan dierenbescherming in Zuid Italië / Calabrië en daar de bevriende partnervereniging "Associazione Adozione ARGO" ondersteunt. Met de „OASI ARGO“ werd een veilige haven gecreëerd voor zwervertjes uit Cirò Marina en het hele omliggende gebied. "Associazione Adozione ARGO" werd in 2013 opgericht door voorzitter Caterina Semerano die zo een veilige haven heeft gecreëerd voor zwerfhonden. Elke dag kwijt ze zich met veel liefde en toewijding van deze taak en zorgt voor degenen die niemand meer wil! Momenteel worden er ter plaatse ongeveer 240 honden verzorgd.

Wij zijn blij dat we de vereniging een donatie kunnen doen voor sterilisaties, voer, medische verzorging en nog veel meer.


expand_moreBijenproject Waldsee (Rheinland-Pfalz)Ondersteuning voor jonge imkers

"Een imker heeft altijd heel veel wensen" zegt Leon, een jonge imker uit Waldsee (Rheinland-Pfalz). Leon heeft zijn verlanglijstje aan proWIN pro nature gestuurd – omdat hij gegroeid is, heeft hij nieuwe beschermende kleding nodig, bijenkasten voor nieuwe of geredde bijenkolonies en nog veel meer voor zijn in totaal 15 bijenvolken. Hij ziet zijn honingbijen niet als "nutsdieren" die voor opbrengst moeten zorgen. De inkomsten van Leons honingverkoop gaan uitsluitend naar sociale projecten. Natuurlijk vervult proWIN pro nature de wens van Leon graag en steunt hem met een donatie.


expand_moreMartinas Bienengarten e.V.Natuureducatie voor kinderen

De interactieve bijentuin werd opgezet met als doel natuureducatie voor kinderen. Het duurde bijna een jaar om de tuin aan te leggen met honingraatvormige, bijenvriendelijke bloemperken inclusief een educatief bijenpad. Er is een kleine oase gecreëerd waar de bezoekers de bijenwereld kunnen leren kennen: honingproeverij, bijenhouderij en nog veel meer. En natuurlijk staat er ook een pro nature bijenwagen! Het project werd gesteund door de proWIN pro nature stichting.


expand_moreTierfreunde Schaumberg e. V.Bemiddeling en verzorging van dieren

De proWIN pro nature stichting steunt Tierfreunde Schaumberg e.V. al sinds 2020! Toen werd de oprichting van een dierenasiel in Portugal ondersteund. Sindsdien ontvangt de vereniging jaarlijks een bedrag.


expand_moreNaturfreunde Britten e.V.Instandhouding van de biodiversiteit

Om de biodiversiteit in stand te houden heeft de vereniging levenstorens gebouwd die op verschillende verdiepingen leefruimte bieden aan verschillende soorten dieren. Tot de dieren behoren: nuttige insecten zoals gaasvliegen en zweefvliegen, lieveheersbeestjes, sluipwespen, maar ook egels, vogels, spinnen, hagedissen en vleermuizen. De proWIN pro nature stichting ondersteunt de actie met twee bijenhotels die de natuurvrienden van Naturfreunde aan de levenstorens hebben bevestigd.


expand_moreVerein der Katzenfreunde e.V. WadgassenDonatie voor katten in nood

In het kattenhuis in Oberwürzbach worden sinds 2001 achtergelaten, verlaten en afgegeven katten opgenomen. De dieren worden in het kattenhuis liefdevol verzorgd en bij dierenvrienden geplaatst. De proWIN pro nature stichting ondersteunt de vereniging graag met een donatie.


expand_moreMyBlueTree Corporate Volunteering Plant-eventBoomzaailingen planten

Het MyBlueTree initiatief van MYBLUEPLANET organiseert beplantingsevenementen om bedrijven en werknemers bewust te maken van klimaat- en milieubescherming. Het planten van boomzaailingen gebeurt in het kader van een dagevenement bij het houtbedrijf Oberwinterthur en wordt uitgevoerd in de kaalgeslagen gebieden in de Lindberg of de Andelbach. HKOW ondersteunt de uitvoering van de evenementen. Er worden inheemse boomsoorten, vooral wintereik, zomereik of zwarte els, soms ook berk of espen aangeplant.

De proWIN pro nature stichting steunt de campagne met een donatie.


expand_moreGnadenhof in EiweilerOpvangcentrum voor boerderijdieren in nood

De Gnadenhof in Eiweiler is een erg belangrijk opvangcentrum voor boerderijdieren in nood! Het verzorgen van de dieren is veel werk en brengt ook veel noodzakelijke kosten met zich mee. Omdat de Gnadenhof in de corona-tijd bijna geen bezoekers kon ontvangen en er ook geen festiviteiten waren, stond de verzorging van de dieren op het spel!

Na 2020 en 2021 steunt de proWIN pro nature stichting de Gnadenhof ook in 2022 met een donatie.


expand_moreBeLeaf FarmingSuperfood uit regionale teelt

De proWIN pro nature stichting steunt superfood uit regionale teelt!
BeLeaf Farming staat voor de landbouw van de toekomst via compensatietechnologieën. In de verticale boerderij, een omgebouwde scheepscontainer, worden verschillende soorten "microgreens" gekweekt.

Na 2021 helpt de proWIN pro nature stichting ook in 2022 weer met een donatie om het water- en energieverbruik van de boerderij efficiënter te maken en om het assortiment soorten uit te breiden.


expand_moreTierschutzverein Rheinland Fohlen e.V.Hulp die er toe doet!

Door de wrede oorlog in Oekraïne zijn er ook veel dieren in nood. De proWIN pro nature stichting heeft een grote hoeveelheid diervoeder gedoneerd aan Tierschutzverein Rheinland Fohlen e.V.
Dit werd met een groot transport naar Oekraïne gebracht. Bovendien konden op de terugweg zowel dieren als mensen uit het gevaarlijke gebied worden gehaald. Elke donatie en elke vorm van hulp telt!


expand_morepro Kitz Alsweiler und UmgebungReekalfjes beschermen

Het initiatief "pro Kitz Alsweiler und Umgebung" heeft zich tot doel gesteld om kleine reekalfjes te beschermen tegen de dood door maaiwerkzaamheden.

Dit is nodig omdat de kalfjes niet ontdekt worden in het hoge gras en niet weglopen voor het lawaai van de maaier, maar zich uit angst wegdrukken in het gras.
Om deze dieren te redden heeft de pro nature stichting het initiatief, dat uitsluitend uit vrijwilligers bestaat, met een donatie gesteund bij de aankoop van een drone inclusief geïntegreerde warmtebeeldcamera.

Zodat kleine reetjes op tijd worden ontdekt en in veiligheid worden gebracht!


expand_moreDavid Sheldrick Wildlife TrustReddings- en vrijlatingscentrum voor olifantenwezen

Al meerdere jaren steunt de proWIN pro nature stichting dit wereldwijd unieke initiatief en is actief betrokken bij het redden van olifanten en neushoorns in Afrika. Meer lezen


expand_moreReteti Elephant SanctuaryOlifanten beschermingsproject

Reteti Elephant Sanctuary is een olifantenopvangcentrum dat eigendom is van de gemeenschap in Samburu in het noorden van Kenia.
Het dient om verweesde en achtergelaten olifantenkalfjes te redden en vrij te laten, terwijl het broodnodige voordelen voor de plaatselijke bevolking oplevert. Het project is een voorbeeld van hoe de plaatselijke gemeenschap samenwerkt voor de wilde dieren en de waarde ervan voor natuur en milieu erkent.

We zijn blij dat we het plaatselijke initiatief in Samburu kunnen steunen.


expand_moreTiwi Turtle PoliceSoortenbescherming

Zeeschildpadden worden bedreigd. Veel van hen sterven in vissersnetten en door ziekten veroorzaakt door milieuvervuiling. Ze worden ook gejaagd voor hun vlees en hun eieren worden illegaal op markten verkocht als delicatesse.
Om het voortbestaan van de dieren te waarborgen, werd de "Tiwi Turtle Police" opgericht. De lokale gemeenschap in Kenia moet begrijpen dat de bedreigde dieren beschermd moeten worden.

Het project doet nog meer. Het Tiwi Turtle Project verzamelt data om de soorten in stand te helpen houden:

  • Welke schildpaddensoorten leggen hun eieren?
  • Hoeveel van de pas uitgekomen schildpadden redden het tot in de zee?
  • Hoeveel dieren keren regelmatig terug om eieren te leggen?

Het project leeft van de wetenschappelijke begeleiding, want naast liefde voor de dieren vereist de instandhouding van de soorten vooral betrouwbare resultaten.
Geweldig en belangrijk werk dat de pro nature stichting graag steunt!


expand_moreVossenopvangcentrum in ÜberherrnWinter noodhulp en pootjestafel

Het vossenstation in Überherrn heeft zich tot taak gesteld hulpeloze, gewonde of verweesde wilde dieren zoals vossen, dassen, marters en andere roofdieren op te vangen en te verzorgen. Elk jaar worden tussen 20 en 30 welpen grootgebracht door de toegewijde helpers.

De proWIN pro nature stichting steunde de vereniging met noodhulp in de winter en doneerde ook voor de aanschaf van een pootjestafel.


expand_moreAntoniushof ScherschelBloemenweide

Om de bijen te redden en de biodiversiteit te beschermen, is de proWIN pro nature stichting voor het jaar 2022 een éénjarig sponsorschap aangegaan van een bloemenweide van meer dan 5000 m² in Schmelz.
We ondersteunen dit mooie project van de Antoniushof Schersel met een donatie en verheugen ons op de bloeiende weiden!


2021

expand_moreTierschutzverein Herford e.V.Dieren in nood helpen

Ook voor Tierschutzverein Herford e.V. was en is het jaar 2021 vanwege corona een grote uitdaging.
365 dagen per jaar zijn de medewerkers en helpers 24 uur per dag aan het werk om dieren in noodsituaties te helpen. Niet alleen honden en katten, maar ook steeds meer exotische dieren en wilde dieren worden door de vereniging onder hun hoede genomen en verzorgd.
De proWIN pro nature stichting steunt dit belangrijke werk graag met een donatie.


expand_moreNaturVerstehen e.V.Bloeiende weiden

Het hoofddoel van de vereniging is om het bewustzijn van de mensen te verhogen voor de natuurlijke leefruimte en de moderne manier van leven in balans te brengen met de natuur.
Ongebruikte oppervlakken in dorpen en steden worden bijvoorbeeld veranderd in bloemen- en bijenvelden om zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de duurzame dorpsontwikkeling en het behoud van de biodiversiteit en ook om de natuur en de dierenwereld te stimuleren in een stadse omgeving.
De pro nature stichting heeft de vereniging in december al gesteund met een donatie voor het aanleggen van vijf nieuwe bloemenvelden. Om dit verder te kunnen onderhouden en het voor de vereniging mogelijk te maken om de reeds gepachte gebieden te kunnen kopen, werd er opnieuw gedoneerd.


expand_moreTSV Familienanschluss gesucht e.V.Tierschutzverein

Familienanschluss gesucht is sinds 04.07.2018 een geregistreerde vereniging zonder winstoogmerk. De vereniging biedt financiële ondersteuning aan een kleine dierentuin in Portugal en helpt met de bemiddeling van honden en katten. Zonder de bemiddeling van de dieren en financiële ondersteuning voor dierenarts- en voerkosten zouden ze de dieren moeten laten inslapen.

Mehr erfahren:
TSV Familienanschluss gesucht e.V.
Dit project profiteert van de proWIN btw-actie

expand_moreWattenmeer-Weltnaturerbe Nationalpark Wattenmeer

Het Werelderfgoedgebied Waddenzee is een gebied van ongeveer 11.500 vierkante kilometer langs de kust met een lengte van ongeveer 500 kilometer. De Waddenzee is al meer dan een generatie lang beschermd. In de Duitse en Deense Waddenzee zijn nationale parken aangewezen en in Nederland nationale natuurmonumenten. De Waddenzee is op alle drie de genomineerde criteria opgenomen in de Werelderfgoedlijst.

Meer lezen:
Parc national de la mer des Wadden
Dit project profiteert van de proWIN btw-actie

expand_moreBienenfreunde ItzenplitzImkerij

De Bienenfreunde Itzenplitz werd opgericht in augustus 2020 door 14 imkers in Heiligenwald. Het doel van de vereniging is bijenteelt en de daarmee samenhangende bevordering van natuurbehoud en biodiversiteit.
De toegewijde imkers hebben op het eigen terrein van de vereniging al een klein bijenparadijs gecreëerd, waar niet alleen de bijenvolken van de leden van de vereniging ruimte vinden - er werd ook een sandarium, een onbegroeid gebied van lemig zand en natuurlijke stenen, aangelegd speciaal voor de wilde bijen. Hierdoor wordt de populatie van wilde bijen in stand gehouden en de voortplanting bevorderd.
Om aanvullend voor de vereniging een eigen bijenstal te kunnen realiseren, steunde de proWIN pro nature stichting de bijenvrienden met een donatie.


expand_moreStreetdogs Madeira e.V. Redden van straathonden

De vereniging Streetdogs Madeira e.V. zet zich met hulp van bevriende dierenrechten activisten ter plaatse in voor het redden van straathonden in Madeira. Zo konden al vele hulpbehoevende honden worden gered van de straat en konden ze door particuliere pleeggezinnen of liefdevolle gezinnen geadopteerd worden.
Om de inzet voor dierenbescherming over de grenzen verder mogelijk te maken, heeft de proWIN pro nature stichting de vereniging ondersteund met een donatie.


expand_moreKitzretter e.V. Redden van reekalfjes

De missie van Kitzretter e.V. is om pasgeboren reekalfjes te redden van de maaidood - want de kleine reetjes worden in de lente door hun moeders goed verstopt in het hoge gras en kunnen zo nauwelijks worden ontdekt. Daarom vliegen de vrijwillige redders in de lente met drones over de weiden. De zeer dure technische apparatuur is onmisbaar geworden voor het werk van de vereniging.
Daarom zijn we blij dat we de Kitzretter konden ondersteunen met een donatie.


expand_moreBlueFuture Project Onderscheiding gekregen

Op 11 september werd het BlueFuture Project onderscheiden met „Projekt Nachhaltigkeit 2021“.
Voor deze gelegenheid heeft de proWIN pro nature stichting een donatie gedaan aan de organisatie.
Als dank voor de hernieuwde steun kreeg onze stichting een oorkonde overhandigd voor de duurzame inzet, dit alles met een officieel tintje.
We zijn blij met de erkenning en leveren graag een bijdrage aan de ontwikkeling van de drinkwatervoorziening in Oost-Afrika.


expand_moreNaturschutzverein Freisen e.V. Redden van reekalfjes

Alleen al dit jaar konden er ca. 30 reekalfjes door de samenwerking van betrokken helpers in Freisen worden gered van een tragische dood door landbouw- en maaimachines.
Om de kleine hertjes efficiënter en doelgerichter op te kunnen sporen, doen de redders een beroep op speciale drones met warmtebeeldcamera's. Deze aanpak is een ongelooflijke verlichting van het werk van de vrijwillige dierenredders.
Daarom heeft de proWIN pro nature stichting de aanschaf van een drone door de Naturschutz Freisen e.V. gesteund met een donatie.


expand_moreSOCP Orang-Utan AuffangstationBevrijding uit illegale dierhouderij

Al enige tijd ondersteunt de proWIN pro nature stichting het Sumatra-Orang-Utan-Schutzprogramm. Doel van het initiatief is het behoud van de orang-oetan en de tropische regenwouden op Sumatra.
Maar niet alleen het kappen van het regenwoud is een enorme bedreiging voor de mensapen - het illegale houden van en handel in dieren brengt vele dierensoorten in gevaar.
Stichting PanEco zet zich daarom in tegen de illegale handel in orang-oetans. Samen met andere organisaties bouwt de stichting ter plaatse structuren om de criminele handel met de dieren in te dammen.
Zo konden in december vorig jaar al negen Sumatra orang-oetans bevrijd worden uit illegale dierhouderij en na enkele maanden in het reddingscentrum waren ze voorbereid op hun vrijlating in het wild.
Een belangrijke taak die wij graag blijven volgen en steunen.


expand_moreDie Rheinlandfohlen e.V. Inzamelpunt voor het dierenasiel in Gandia

Rheinlandfohlen is een inzamelpunt voor het dierenasiel in Gandia, Zuid-Spanje. Zij zorgen er met vele gelijkgestemde dierenliefhebbers voor dat voer, donaties in natura en geld daar terechtkomen waar het het hardst nodig is en het ten goede komt van de hulpbehoevende dieren.
Ook in Duitsland helpt de vereniging kleinere dierenbeschermingsorganisaties bij het inzamelen en verdelen van donaties.
Om de inzet van Rheinlandfohlen te laten voortbestaan, heeft de proWIN pro nature stichting de vereniging ondersteund met een donatie.


expand_moreHunde aus Griechenland suchen ein Zuhause e.V. Hulp aan dieren in nood

Onder het motto „Tierschutz leben – Chancen geben“ zet de vereniging „Hunde aus Griechenland suchen ein Zuhause e.V.“ zich vol toewijding in voor dieren in nood, zowel binnen als buiten Duitsland.
Vooral organisaties en dierenasiels in Griekenland worden ondersteund om de verwaarloosde en mishandelde honden die dringend medische verzorging nodig hebben dit te kunnen bieden en ze vervolgens te bemiddelen voor adoptie. Zo maken ook deze dieren kans op een fijn leven in een eigen huis.
Een geweldig project dat de proWIN pro nature stichting heeft gesteund met een donatie.


expand_moreKatzenhilfe Schmelz e.V. Hulp voor straatkatten

Intussen worden er 400 straatkatten geholpen bij Katzenhilfe Schmelz e.V. Het afgelopen jaar was erg zwaar voor de dierenwelzijnsorganisatie - vooral de dierenartskosten zijn een zware last voor het vrijwilligersinitiatief.
Daarom heeft de proWIN pro nature stichting Katzenhilfe Schmelz e.V. gesteund.


expand_moreBegrazingsprojectToename van soorten in de planten- en dierenwereld

De doelcorporatie Landschaft der Industriekultur Nord is met het landschapslaboratorium "Vogelzug und wilde Weiden" gestart met de eerste fase van een jaarrond begrazingsproject op de Absinkweiher Hahnwiese. Doel om met robuuste runderen en paarden een landschap te ontwikkelen dat aantrekkelijk is voor mens en natuur. Doel is de toename van planten- en dierensoorten - bovendien zal het recreatieve effect van de gebieden worden verrijkt.
De proWIN pro nature stichting heeft dit project al twee keer gesteund.


expand_moreInitiative für Tiere in Not e.V. Idar-ObersteinDierenwelzijnsorganisatie

De corona pandemie is ook voor dierenwelzijnsorganisaties een moeilijke tijd - het ontbreken van inkomsten en de kosten die gelijk blijven, vormen grote uitdagingen voor de initiatieven. Vorig jaar heeft de proWIN pro nature stichting hen al veel steun geboden. Dit werd in 2021 uiteraard voortgezet: de regionale dierenwelzijnsorganisatie Initiative für Tiere in Not e.V. Idar-Oberstein zorgt voor veel dieren (o.a. honden, katten, konijntjes, vogels). Niet alleen bij de bemiddeling, maar ook met pleeggezinnen, met voerplaatsen voor loslopende katten en in opvangcentra.
Dit liefdevolle werk steunen wij graag!


expand_moreSumatra-Orang-Utan-SchutzprogrammBehoud van de orang-oetan en het tropische regenwoud

Al voor de tweede keer op rij ondersteunt de proWIN pro nature stichting het Sumatra-Orang-Utan-Schutzprogramm. Doel van het initiatief is het behoud van de orang-oetan en de tropische regenwouden op Sumatra.
Een heel belangrijke taak die wij ook dit jaar weer ondersteunen.


expand_more„Draußen-Hausen“Project voor natuurbehoud

„Draußen-Hausen“ - met dit motto heeft de "Förderverein Kindertagesstätte Großsteinhausen e.V." een geweldig project voor natuurbehoud geïnitieerd. KiTa Großsteinhausen is een natuurgerichte kleuterschool. De bewustmaking van kinderen van het milieu en hun medemensen en het daaruit voortkomende medeleven en de behoefte om dit alles te beschermen, zijn de belangrijkste doelen van het pedagogische werk. Daarom dient er een plek buiten de instelling, in de vrije natuur te komen, waar een deel van de kinderen samen met de onderwijzers elke dag educatieve programma's in de open lucht volgen en de "kleine milieubeschermers" gestimuleerd kunnen worden. Hiervoor werd een kleuterbouwwagen aangeschaft.
We vinden het heel fijn dat wij dit geweldige project konden steunen en kijken uit naar de kiekjes van project "Draußen-Hausen".


expand_moreVossen reddingscentrumHartmann Jenal

Het vossen reddingscentrum van Hartmann Jenal in Überherrn bekommert zich vooral om de vossen in de regio. Onlangs hebben ze 5 baby vosjes gered en hen met de fles grootgebracht.
Wij vinden het heel bijzonder dat wij deze geweldige inzet kunnen ondersteunen.
Meer informatie over het werk van Hartmann Jenal is te vinden op de Facebookseite


expand_moreTiertafel Stadtallendorf e.V.Huisdieren passend voeren

Tiertafel Stadtallendorf e.V. heeft zich tot taak gesteld om huisdieren die al lang in een huishouden van behoeftige mensen leven, goed en passend bij de soort te voeren. Hierbij richt de ondersteuning zich vooral op dierenbezitters met een klein pensioen c.q. een basaal inkomen, daklozen, mensen met een uitkering en mensen met een laag inkomen.
Hier wordt goed werk gedaan. De proWIN pro nature stichting heeft hier erg graag aan gedoneerd.


expand_moreJulias Tierheim in AhausToevluchtsoord voor dieren in nood

Julias Tierheim in Ahaus is een toevluchtsoord voor dieren in nood - een plek waar ze hulp krijgen, waar ze verzorgd worden en waar er van hen gehouden wordt totdat ze een nieuw thuis vinden.
Het doet ons echt deugd dat de proWIN pro nature stichting dit geweldige werk kan ondersteunen.


expand_moreReptiliumDonatie

In Landau bevindt zich het „ Reptilium Landau“ - de grootste reptielenzoo van Duitsland
Op een oppervlak van ca. 3400 m² leven meer dan 1000 dieren van 125 verschillende soorten - het reptilium is verdeeld in een baby- en broedstation, een terrariumzaal, een woestijnzaal en een buitenruimte. Reptielen, amfibieën, ongewervelden, vissen en enkele zoogdieren leven in grote landschaps- en biotoop terraria die afhankelijk van het land van herkomst passend zijn ingericht door de dierenverzorger.
De biodiversiteit van de bewoners van het reptilium omvat alle 5 de continenten van de aarde zodat je hier een beestachtig dagje uit rond de wereld kunt beleven.
De verzorging en het onderhoud van deze bijzondere faciliteit is erg kostbaar en de pandemische omstandigheden van 2020 waren ook voor het Reptilium Landau een ware beproeving.


2020

expand_more"Abenteuer Natur" der Waldritter-Südwest e.V. Corona-vakantie programma

Financiering van gereedschap en materiaal voor de uitvoering van het project
In overeenstemming met de pandemische omstandigheden in het jaar 2020 heeft Waldritter-Südwest e.V. in samenwerking met het Saarlandse Ministerie van Onderwijs het project Abenteuer Natur in het leven geroepen. Doel was om zes weken lang samen met de kinderen het bos te verkennen en daar het een of andere avontuur te beleven - ook werd er een grote tuin aangelegd in het jeugd educatiecentrum.
Op dit oppervlak zullen suikermais-, aardappel- of aardbeienvelden worden aangeplant en ook weelderig beplante verhoogde groentebedden, een kas, bessen boomgaarden, een kruidenspiraal, enkele laagstammige fruitsoorten, maar ook gebieden die alleen gebruikt worden voor bescherming van insecten.
Zo leren kinderen meer waardering te krijgen voor voedsel en verbetert hun handelingsvermogen als het gaat om vanzelfsprekende natuurbelangen.


expand_moreGanztagsgemeinschaftsschule Neunkirchen Bos ontmoet school

De Ganztagsgemeinschaftsschule Neunkirchen wil samen met kinderen en jongeren bewustwording creëren voor het onderwerp milieu en de betekenis van verantwoordelijk omgaan met de natuur en de natuurlijke hulpbronnen duidelijk maken.
Daarom is de Bildung für nachhaltige Entwicklung (BNE) een centraal onderwerp van het pedagogisch concept van GGS Neunkirchen geworden. Aan het eind van het schooljaar werd de school door het Ministerie van Milieu en Natuur onderscheiden voor hun omzet en pedagogische werk als "School voor duurzaamheid".
De proWIN pro nature stichting sponsort de Ganztagsgemeinschaftsschule Neunkirchen bij het project „Bosonderwijs“. Hier realiseren bosklassen samen met experts zoals "wildernis onderwijzers", een imker en een kunstenares in het bos speciale thema's met een pedagogische context en laten een schooldag plaatsvinden in een schoolbos in de buurt. Het project „Waldschule“ is een concept dat in deze vorm bijna niet te vinden is in het Duitse onderwijslandschap en intussen buiten de school om voor sensatie zorgt.


expand_morePfalzmuseum für NaturkundeDonatie

Het Pfalzmuseum für Naturkunde – POLLICHIA museum is één van de twee natuurhistorische musea in Rheinland - Pfalz. Met ca. 1.700 m² expositieruimte (waarvan 220 m² speciale expositieruimte) en ca 500.000 verzamelde specimen op het gebied van zoölogie, botanica en geo-wetenschappen is het een klein tot middelgroot museum.
Al sinds 2008 leidt het Pfalzmuseum in samenwerking met de bioloog Dr. Christoph Bernd een succesvol amfibie fokproject van de geelbuikvuurpad (Bombina variegata). Terugkijkend op het succes van het geelbuikvuurpad project is een extra ex-situ-beschermde soorten project gepland om de populatie van de vroedmeesterpad Alytes obstetricans, die in het hele land sterk afneemt, te ondersteunen.
Doel is om door het uitzetten van nakomelingen in geschikte habitats en door de opbouw van nieuwe, stabiele en groeiende populaties in een optimaal geschikte en veilige lange termijn omgeving (biotoop management) het teruglopen van de regionale populatie van de soort te stoppen en herverspreiding mogelijk te maken en te stimuleren.


Drohnenrettung Aschbach Primstal e.V. Redden van mensen en reekalveren door drones
Tierheim TreuenDonatie
expand_moreWildhundprojektOnderzoek naar „wild dogs“ in Kenia

- Aanschaf van een satelliet halsband
- Ranger cursussen
- Duitse biologe als projectleider
- Werven en opleiden van de Masai uit de omliggende nederzettingen


expand_moreZenias Tiere e.V.Aanschaf van een vervoermiddel

Zenias Tiere e.V werd opgericht in 2018 om onze dierenrechten activiste "Zenia" te ondersteunen in Griekenland. Jarenlang stond ze er alleen voor en heeft ze samen met onze Emi die de bemiddelingshulp leidt, de best mogelijke huizen gezocht voor de vachtvrienden.
Sinds de vereniging er is, is er zo veel gerealiseerd en dat maakt ons en Zenia ongelooflijk trots en gelukkig. Zo kon door donaties een zonnescherm worden gemaakt en nieuwe behuizingen worden gebouwd voor binnen en buiten zodat de vachtvriendjes 's nachts veilig kunnen slapen. Ook kon Zenia een container aanschaffen waarin ze medicamenten en andere gebruiksvoorwerpen kan bewaren en waar een wasmachine en een droger konden worden aangesloten. Zowel in de zomer als in de winter waste Zenia de dekens van de honden op de hand. De afgelopen twee jaar hadden wij het geluk dat we bij de Tierschutz Shop twee keer "dierenasiel van de maand" zijn geworden en we verschillende tonnen voer gedoneerd kregen.
Omdat Zenia weet hoe het is om er in je eentje voor te staan, heeft ze met het voer talrijke kleine dierenbeschermers ondersteunt die zonder vereniging vechten voor vachtvrienden.
Alle teamleden, die allemaal verspreid zijn over Duitsland, staan altijd te popelen om meerdere keren per jaar naar Zenia te vliegen en ter plekke te helpen.
Ons volgende belangrijke project is de transporter. Onze harige vrienden werden voorheen met het vliegtuig naar Duitsland gebracht, maar sinds corona lopen we tegen obstakels aan. Omdat we er toch voor willen zorgen dat onze harige vrienden veilig bij hun families komen, plannen wij om ze zelf te brengen.


Zoo der Minis e.V.Donatie
Fortuin Gemeinschaftsschule Illingen Redden van verwoeste bijenkorven
Afrikaprojekt Dr. Schales e.V.Donatie
Schule der NachhaltigkeitToekenning van het keurmerk aan GTS Saarbrücken-Scheidt
expand_moreTierfreunde Schaumberg e.V. Ondersteunende maatregelen

Corona noodhulp en sponsoring voor een reddingscentrum in Portugal


expand_moreTiwi Turtle PoliceSteun voor zeeschildpadden

Zeeschildpadden worden bedreigd. Veel van hen sterven in vissersnetten en door ziekten veroorzaakt door milieuvervuiling. Er wordt echter ook op hen gejaagd vanwege hun vlees en hun eieren worden illegaal als delicatesse verkocht op markten. Daarom werd de "Tiwi Turtle Police" opgericht. Het stelt het overleven van de dieren veilig.
De lokale gemeenschap moet begrijpen dat de bedreigde dieren beschermd moeten worden en dat er veel meer geld te verdienen valt door ze in leven te houden in plaats van ze te doden.


expand_moreWindkraftanlageSponsoring van een kleine windturbine

- Bouw van een verticale kleine windturbine op het schoolterrein van de Geschwister-Scholl-Schule Blieskastel
- Project geïnitieerd in 2019
- Volgende stap: de dienst gemeentewerken ervan overtuigen dat de gekozen locatie geen gevaar vormt. De locatie heeft een afstand van ca. 15 meter tot voetpaden of straten (standaard: 7-8 meter)


expand_moreBäumchenaktion in Österreich Bomen sponsorship

Project: Er moet sponsoring van door de gemeente geplante moerbeibomen en eventueel andere fruitbomen/struiken worden overgenomen.


expand_moreBeweidungsprojekt Hahnwiese Vestigen van runderen en paarden

Doel om met robuuste runderen en paarden een landschap te ontwikkelen dat aantrekkelijk is voor mens en natuur. Door het beweiden met relatief weinig dieren per gebied, ontstaat het effect van toename van planten- en dierensoorten, dit zal het plaatselijke recreatieve effect van deze gebieden zeker verrijken en wordt door de mensen met groot enthousiasme gesteund.
De Taurus runderen werden gekozen als geschikt runderras (een terugfok van de oerossen), ze komen uit een beschermd gebied van de Lippe (NRW), net zoals de Exmoor-pony's.
De kosten voor 12 koeien, een stier en vier pony's bedragen, incl. het transport, 12.500,00 euro.


expand_moreRatzeler Blühwiese Bloeiende weide voor het behoud van bijen en insecten

- Grootte bloemenweide: 12.500 m²
- Belettering proWIN: ca. 20m x 10m (van zonnebloemen)


expand_moreAustralian Koala Foundation Symbolische adoptie van een koala

- Symbolische adoptie van een koala (Jimmie Jams)
- Bezoek van de organisatie aan Australië voor de uitrusting van foto- en filmopnames gepland in 2021.


expand_moreSumatra-Orang-Utan-Schutzprogramm SOCPBescherming van de orang-oetans

Orang-oetan Islo: Islo, een mannelijke orang-oetan, wordt in het regenwoud van Suaq vergezeld door onderzoekers. Het oudere mannetje laat zich maar zelden zien en als hij zich laat zien, dan meestal op tijden dat andere orang-oetans bij gebrek aan een rijke voedselvoorraad in andere delen van het regenwoud te vinden zijn. In 2007 ontmoetten de onderzoekers Islo voor de eerste keer. Sinds 2014 werd hij nog maar weinig gezien omdat hij zijn territorium in de buurt van het onderzoeksstation heeft verloren aan een ander mannetje. In tijden van corona is hij weer opgedoken.

Nieuw gearriveerde baby's: de baby "stroom" begon begin januari 2020. Er werden talrijke orang-oetan baby's opgenomen in het opvang- en verzorgingsstation. Wij verzorgen en begeleiden hen meerdere jaren totdat ze weer vrijgelaten kunnen worden in het wild. Een voorbeeld: de nu 5 maanden oude orang-oetan baby Rundeng werd afgelopen december als baby naar het opvang- en verzorgingsstation gebracht - ze werd eenzaam en verlaten gevonden. De kleine ontwikkelt zich super, verkeert in blakende gezondheid en leert elke dag iets bij. Ooit zal ze weer in het vrije regenwoud kunnen leven.

Bouw nieuw orang-oetan verblijf vanwege covid-19: Lees hier het hele verhaal.


expand_moreTierschutzorganisationen im Saarland Steunen van dierenbeschermings- en verzorgingsfaciliteiten

Er werden hulpfondsen met een totaal bedrag van 113.500 euro ter beschikking gesteld als ondersteuning van opvangcentra en dierenbeschermings- en verzorgingsfaciliteiten.


2019

expand_moreEekhoorntjes in nood Monika Pfister

Monika Pfister zorgt voor gewonde, volwassen eekhoorntjes, maar ook jonge dieren zoals bv. baby eekhoorns, die hulp nodig hebben.
Meer lezen: Eichhörnchen in Not /Saar


expand_moreGnadenhof Eiweiler Ondersteuning

"Wij kunnen ze niet allemaal redden, maar we doen alles wat we kunnen om dieren te helpen!" In de loop van de jaren ontwikkelde zich de wens naar een toevluchtsoord en in 2007 werd de daad bij het woord gevoegd. Sindsdien vinden dieren zoals geiten en schapen een plekje in het toevluchtsoord Eiweiler tot aan het natuurlijke einde van hun leven. Bovendien verbindt de familie Braun een pedagogische benadering aan dit initiatief. Er komen regelmatig schoolklassen en kleuterschoolklassen naar de boerderij en daar leren ze over de individuele dierenrassen met hun behoeften en wat het inhoudt om verantwoordelijk te zijn voor de verzorging van een dier.
Meer lezen: Gnadenhof Eiweiler


2018

expand_moreGoldbach "Jugendgruppe Roadrunner" Maken van voedselbollen, biotoop, nest kastjes

Bijna alle wilde vogelsoorten in Europa worden bedreigd in hun bestaan, hetzij door het verlies van voedselbronnen, de industrie, landbouw of klimaatverandering. Vandaar dat proWIN pro nature een intensieve samenwerking is aangegaan met de Wildvogelauffangstation Saar en landelijk onderzoeksprojecten ter bescherming van de soorten en de vogelstand steunt.
Meer lezen: Vogelschutzverein


expand_moreNES Netzwerk Entwicklungshilfe Saar Milieu educatie

Het Netzwerk Entwicklungspolitik im Saarland (NES) e.V. is de overkoepelende organisatie van niet-overheidsorganisaties, verenigingen, initiatieven en personen die actief zijn in het ontwikkelingsbeleid in Saarland. Zij zorgen voor de promotie van informatie over ontwikkelingsbeleid en educatie in eigen land, ondersteuning van een sociale en ecologische duurzame ontwikkeling in Noord en Zuid, advies, informatie en het netwerken van partners. Door de steun van de proWIN pro nature stichting kunnen veel scholen en onderwijsinstellingen onderwezen en voorgelicht worden door middel van seminars, workshops en conferenties met educatief ontwikkelingswerk.
Meer lezen: NES


expand_moreReptilienauffangstation Patrick Meyer in Polch Gewonde, verlaten en mishandelde dieren

Het „poecitarium“ is een opvangcentrum voor reptielen dat door Patrick Meyer in het leven geroepen is. De reptielenexperts zorgen voor gewonde, verwaarloosde en verlaten dieren. De reptielen worden in het beste geval ondergebracht in een nieuw thuis dat geschikt is voor de diersoort. Met behulp van de donatie van de proWIN pro nature stichting werd de tuin vernieuwd en werd een "schildpadden oase" gecreëerd.
Meer lezen: Poecitarium


expand_moreKerstin Wegel, Ref. De Mascotas Toevluchtsoord voor verlaten, mishandelde honden en honden die zijn afgegeven om te laten inslapen

De refugio is een Spaans reddingsstation. Een team van 19 enthousiaste vrijwilligers ter plaatse en in Duitsland zorgen voor verlaten, mishandelde honden en honden die zijn achtergelaten om te laten inslapen. Deeldonaties die voortkwamen uit diverse initiatieven van de familie van oprichters hebben hier al veel in beweging gebracht.
Meer lezen: Ref. De Mascotas


expand_moreGnadenhof Eiweiler Hof voor dieren die voor de slacht zijn of in de steek gelaten zijn.

Jutta en Lothar Braun hebben op 25.000 vierkante meter ca. 50 dieren een nieuw thuis gegeven. Vanuit de gedachte "voor huisdieren zijn er dierenasiels, voor klein vee ... niets!" ontstond een opmerkelijk initiatief voor dierenwelzijn. Het begon met de schapen Brauni en Pumuckl en in de loop van de jaren heeft het zich ontwikkeld tot een waar toevluchtsoord. Met proWIN pro nature kan het geweldige werk doorgaan.
Meer lezen: Gnadenhof Eiweiler


expand_moreCeiia-Centro para a Excelencia Onderzoekscamera voor zeebewoners (haaien)

Haaien zijn op hun reis door de wereldzeeëen meestal alleen onderweg en er is maar weinig bekend over de trektocht van deze elegante dieren. Om deze fascinerende soort beter te kunnen begrijpen is een onderzoeksproject gestart dat het mogelijk maakt om dieren letselvrij te vangen met een "lasso", binnen enkele seconden sensoren en een camera te bevestigen en hen daarna weer hun vrijheid terug te geven. De dieren worden meerdere dagen gevolgd. Aansluitend aan de observatie lost de "lasso" op en kunnen de dieren hun tocht ongestoord voortzetten.


expand_moreWIWO Köllertal Wilde vogelsreservaat voor zieke, verlaten en jonge vogels

Grote vreugde bij de activa van de Wilde vogelopvang van het Saarland (WiVo), gehuisvest in de voormalige Püttlinger kwekerij Want de proWIN pro nature stichting steunt de verdere uitbouw van het opvangcentrum. Met de genereuze donatie kan binnenkort begonnen worden met een zwaluwruimte. Daar leren rook- en meelzwaluwen om vliegen tijdens hun vlucht te vangen, een belangrijke voorwaarde voordat ze weer vrijgelaten kunnen worden. Bovendien kan een ander gedeelte van de voormalige broeikas dat momenteel tegen regen en wind beschermd wordt met plastic zeildoeken, voorzien worden van glas.
Meer lezen: WIWO Köllertal


expand_moreFreyman Farm Gnadenhof Schiffweiler Hof voor verlaten, mishandelde dieren. Gered van de slager

De Freeman Farm is een in 2005 opgericht toevluchtsoord voor mishandelde, verlaten en gewonde dieren en dieren die bestemd waren voor de slacht. Sinds 2015 zorgen de oprichters Alexandra en Alexander Freymann bijna alleen en uit eigen zak voor de dieren. Momenteel wonen er 35 kippen, 4 varkens, 16 konijntjes, 15 eenden, 6 ganzen, 11 cavia´s, 3 pony´s, 8 schapen, 2 geiten, 8 katten, 3 honden en 5 fretjes op de boerderij. Elk jaar worden er feesten op de boerderij georganiseerd waarvan de opbrengst ten goede komt aan de dieren.
Meer lezen: Freyman Farm Gnadenhof Schiffweiler


expand_moreMax von der grün SchuleBos klaslokaal

Op een gepacht stuk grond aan de bosrand zal een boskamp gebouwd worden. Het boskamp bestaat uit een nachtopvang, een bos klaslokaal met banken en een klein gebouw voor de opslag van materialen. Het kamp wordt compleet gemaakt door een toiletvoorziening gekoppeld aan een regenwater opvangsysteem en diverse kleine gebouwen voor soortenbehoud (bijenhuis, vogelnest kastjes, vleermuis kastjes).


expand_moreStadtbauernhof Saarbrücken e.V. Milieu educatie

De "Stadtbauernhof Saarbrücken e.V." is sinds ca. 2 jaar zeer actief op het gebied van milieu educatie. Zij bieden op de stadsboerderij in het Saarbrücker recreatiegebied "Almet" mogelijkheden om de boerderij te verkennen en seizoensgebonden projecten voor kinderen en jongeren. Ook bieden ze scholingsaanbod voor volwassenen. Het aanbod is zeer gewild bij kinderdagverblijven en scholen.
Meer lezen: Stadtbauernhof Saarbrücken e.V.


expand_moreHunde Auffangstation Kroatien Dierenbescherming met hart

Ljubica Simunovic en haar team zetten zich in voor dieren in nood. Ze organiseren en leiden donatie-ritten, leveren actieve hulp bij het bouwen van faciliteiten, ze redden en verzorgen zieke/mishandelde/verlaten honden en katten. Al het werk wordt door vrijwilligers gedaan.
Meer lezen: Tierschutz mit Herz


2017

expand_moreUmwelt Technik Soziales e.V. Ondersteuning

Achter dit initiatief staan veel vrijwilligers, enkele full-time medewerkers, vrije en openbare instanties, verenigingen en instellingen.
Meer lezen: Umwelt Technik Soziales e.V.


expand_moreMiss Elisabeth Franziska Feigl Thailand Reddingsstation voor honden

Toevluchtsoord voor honden die van de straat of uit massale opvangcentra gehaald werden. Het onderhoud van het opvangcentrum en het verzorgen van de dieren wordt door middel van donaties gefinancierd.
Meer lezen: Miss Elisabeth Franziska Feigl Thailand


expand_moreGymnasium am Steinwald More than honey sponsorship van een bijenproject bij de Steinwald school NK

Het Gymnasium in Steinwald houdt zich al 3 jaar bezig met een bijenproject. Hier worden de kleine imkers opgeleid tot echte honingprofessionals. Van de verzorging van de bijen tot de honingoogst en marketing, de kinderen doen alles zelf onder leiding van Bettina Hans. Welke betekenis de bij voor ons en ons milieu heeft, wordt snel duidelijk bij de dagelijkse werkzaamheden!
Meer lezen: Gymnasium am Steinwald


expand_moreDr. Ulrich Freier Projekt Deep Eye

Deep Eye is een onderzoeksproject voor de verificatie van de habitat van kril in de poolgebieden. Kril is de grootste biomassa die op aarde voorkomt en is het levensonderhoud voor vele soorten. Bij dit project wordt onderzocht waar de Antarctische kril in de poolzee overwintert en waarmee het zich in in de loop van de tijd voedt.


expand_moreStiftung für Bürger im Landkreis Neunkirchen Kinderconferentie over klimaatverandering basisschool Ottweiler

"Educatie over het bewust omgaan met energie en grondstoffen." Dit was de missie tijdens de eerste kinderconferentie ter bescherming van het klimaat in het district Neunkirchen. Wij leveren samen een bijdrage om met de generatie van morgen het milieu van vandaag te beschermen. De proWIN pro nature stichting heeft in een partnerschap met de basisschool in Ottweiler-Neumünster een kinder klimaatconferentie georganiseerd. De conferentie heeft plaatsgevonden in het kader van een initiatief van de Bürgerstiftung des Landkreises Neunkirchen onder de titel "Kinder.Unternehmen.Klimaschutz". "Wij bedanken proWIN pro nature voor de geweldige steun!" zegt Sören Meng, Districtsbestuurder van Neunkirchen.
Meer lezen: Grundschule Ottweiler


expand_moreTierschutz Tieroase Tholey Ondersteuning

De dieren oase zorgt liefdevol voor de bemiddeling van katten en honden in pleeggezinnen totdat de dieren een nieuw thuis gevonden hebben. Advies bij problemen, het opnemen van gewonde en verlaten dieren horen bij de dagelijkse gang van zaken van de dierenredders. proWIN pro nature nam de kosten voor voer, dierenartsrekeningen en het faciliteren van pleeggezinnen voor zijn rekening.
Meer lezen: Tierschutz Tieroase Tholey


expand_moreTierschutzverein 1924 e.V. Ondersteuning

De instelling wijdt zich aan het huisvesten en bemiddelen van zwerfdieren.
Meer lezen: Tierschutzverein 1924 e.V.


expand_moreFischereiverband Saar KöROndersteuning

Het Fischereiverband zorgt o.a. voor de bescherming van de natuur, gewassen en soorten.
Meer lezen: Fischereiverband Saar


expand_moreNES Netzwerk Entwicklungshilfe Saar Milieu educatie

Het Netzwerk Entwicklungspolitik im Saarland (NES) e.V. is de overkoepelende organisatie van niet-overheidsorganisaties, verenigingen, initiatieven en personen die actief zijn in het ontwikkelingsbeleid in Saarland. Zij zorgen voor de promotie van informatie over ontwikkelingsbeleid en educatie in eigen land, ondersteuning van een sociale en ecologische duurzame ontwikkeling in Noord en Zuid, advies, informatie en het netwerken van partners. Door de steun van de proWIN pro nature stichting kunnen veel scholen en onderwijsinstellingen onderwezen en voorgelicht worden door middel van seminars, workshops en conferenties met educatief ontwikkelingswerk.
Meer lezen: NES